dimecres, 24 d’abril del 2013

4t d'ESO s'enfronta amb el drac el dia de Sant Jordi a Barcelona


Ahir, dia 23 d'abril de 2013, vàrem fer una excursió al centre de Barcelona, a Plaça Catalunya, amb motiu de la coneguda celebració de Sant Jordi.

Ens vam haver de llevar ben d'hora i esmorzar amb ganes, ja que teniem un intens dia per davant. Ja al col·legi vam fer un recompte dels assistents, vam parlar de la ruta a fer i de les activitats que hi faríem. Ja només quedava arribar-hi. Tot i que el nostre autocar es va retrasar una mica i vam agafar algun que altre embús, a les 10:30 aproximadament ja érem a Plaça Catalunya, on vam esmorzar i fer una vista primerenca a l'ambient.

Televisions com TV3 o BCTV i Cadenes de radio com Ondacero es trobaven reunides per retransmetre l'emoció de la jornada, mentre grabaven edicions especials d'alguns famosos programes com “Els Matins” de TV3. Molta gent semblava haver demanat festa a propòsit per viure aquell dia amb plena dedicació; la Rambla, Passeig de Gràcia, les Rambles, Porta de l'Àngel, Plaça Catalunya... tot estava farcit de gent que passejava i donava un cop d'ull als diferents llibres de les parades d'importants llibreries i editorials com, per exemple, La Llar de Llibre.

Llavors, després de realitzar unes enquestes i respondre unes preguntes de l'assignatura de català; vàrem anar a dinar al MACBA on, tot i que amb menys mesura, es continuava sentint l'ambient de Sant Jordi. Després de dinar vàrem tornar a Plaça Catalunya i vam estar-hi una estona fins que va arribar l'hora de tornar cap a l'escola.
Una vegada a l'escola, vam poder berenar i comprar llibres que els pares i mares de l'AMPA havien preparat.

Esperem que l'any que ve es pugui repetir una sortida com aquesta als cursos vinents per, així, mantenir viu l'esperit d'aquesta festivitat, Sant Jordi.

Óscar Moreno i Marta Mazuque

El passat dimarts 23 d’abril de 2013, els alumnes de 4t d’ESO vam viure una jornada única i inigualable a Barcelona. No hi ha manera més especial per passar l’últim Sant Jordi junts, després de tretze anys, que anar al cor d’aquesta festivitat per assaborir l’aire de festivitat i d’alegria que hi ha en l’ambient, el de la gent i la multitud i el de llibres i roses.

Vam passar tot el dia a Barcelona visitant la ciutat en el seu dia de màxima esplendor, vam caminar per l’atapeït Passeig de l’Àngel, per la immensa Plaça Catalunya, per l’imponent catedral i per les alegres Rambles; visitant i observant l’estora vermella de roses que cobria tots els carrers, la cultura impresa en els milers de pàgines dels llibres que adornaven cada racó i les colorides senyeres que presidien les façanes dels edificis.

Tot això, acompanyat d’una certa malenconia, acomiada l’últim dia de Sant Jordi que viurem plegats, però que segur que mai podrem oblidar.

Ariadna González