dijous, 23 de març del 2017

Cosmocaixa: taller de Biologia

El passat 15 de març els alumnes de l’itinerari científic de 4t d’ESO vam anar d’excursió a Barcelona, al museu de la ciència: el Cosmocaixa.
L’excursió consistia a escoltar una conferència sobre astronomia, concretament plantejava si hi ha vida en altres plantetes. La conferència va ser molt interessant i ens va fer plantejar-nos moltes qüestions sobre l’univers: la Terra és l’únic planeta que presenta formes de vida? Si es descobreix un altre planeta que presenti vida, quin serà el següent pas?  Escoltar aquesta conferència ens va anar bé ja que a Biologia estàvem estudiant com es va originar la vida, per tant el tema de la conferència estava lligat amb el temari de l’assignatura.
Després d’aquesta interessant activitat vam tenir uns minuts de temps lliure que vam dedicar a visitar el museu i poder veure totes les exposicions.
Més tard vam anar cap a una altra activitat, on vam fer-ne una relacionada amb la creació d’un prototip de vacuna conta el VIH amb la tècnica d’electroforesi. Va ser molt entretingut i interessant ja que vam poder manipular enzims de restricció, DNA, i molts més que havíem estudiat a Biologia. Finalment vam aconseguir tallar la nostra mostra de DNA i separar el gen que volíem utilitzar de la resta de fragment de DNA per poder crear DNA recombinat. Aquesta tècnica consisteix a crear un DNA híbrid i s’utilitza molt actualment, per exemple, per crear aliments transgènics.

Va ser una experiència molt satisfactòria per a tots nosaltres perquè vam aplicar tots els conceptes que havíem estat estudiant a Biologia de manera més didàctica i entretinguda.

                                                                  LUCÍA SÁNCHEZ, 4t ESO B