divendres, 28 d’octubre del 2016

EL CURIÓS INCIDENT DEL GOS A MITJANIT















El dijous 27 d'octubre, vam anar a Barcelona, al teatre Poliorama, a veure l’adaptació  teatral de la novel·la El curiós incident del gos a mitjanit (la qual hem  llegit anteriorment els alumnes de 4t en l'àrea de literatura castellana) escrita per Mark Haddon, autor britànic a qui hem d'agrair la creació d’aquesta història sobre en Christopher, un jove de 15 anys que pateix la síndrome d’Asperger, el qual, mitjançant el llibre en què es basa la història, ens narra una etapa de la seva vida en què es marca com a objectiu desemmascarar el culpable de la mort d’un gos del veïnat.
L'obra, tot i ser una adaptació, ha estat molt fidel al llibre. Els personatges estaven molt ben reeixits i l'escenografia era molt completa i realista, tot i no utilitzar excessius objectes o mobles. L'estil d'ús del material de l'escenari per a crear l'emplaçament on la història transcorria, ha estat del tot original i organitzat de tal manera, que els canvis d'escenari eren molt naturals i impressionants.
La majoria de crítiques que l'obra ha obtingut per part dels alumnes de 4t han estat positives, tot i que es podria haver fet un pèl pesada, per a alguns dels alumnes, ja que tots nosaltres sabíem l'argument principal i les variacions eren poques en relació al llibre( i ja sabíem què passaria).Tot i així, la gran interpretació, la música que acompanya les escenes, el fet que tot els actors fan més d'un paper, que dos d’ells toquen la música en directe... han fet que qualsevol part negativa passés desapercebuda quasi al cent per cent.

Quan va acabar l'obra vam anar a dinar al parc Vallès i, seguidament, vam tornar a les classes, a fer les últimes hores del dia.

Va ser una bona jornada!


                                                       ERIC MARCET i HELENA PRUNA, 4t ESO B